I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, August 23, 2010

blog ni cambest jep...wakaka...

ari ni seharian wat aseimen...rasa bosan yg amat...ak pon try search la disblog...actually kwn ak yg suggestkan...zackzukhairi pnye blog..msuk je blog die n baca sume entry die...fuhhh...gelak xhengat..hahaha..
mmg klako la blog die..siyes..korg ptt baca sndrik..walupon klako2 still ade faedah la..die xselit lawak jep tp yg pnting entry yg bgs2 pon ade..
ak mmg respek la die...bru gak pon wat blog tp da ley femes...ajar sy bley???hahaha
ok lah..cukup ak merepek...nk tdo plak...st g nk bgn shur...
ok...selamt bersahur....

Saturday, August 14, 2010

titles...

BANYAKKAN MEMBACA AL-QURAN DI BULAN BARAKAH INI




SALAM ALAIK....
well,da lama ak xjenguk blog ni..
da bersawang kot...ekekeke
well,assignmnt yg byk ditambah pula dgn kepenatan
menyebabkan masa terbatas utk m'update blog ni
tp xpe la at least last2 minit ade gak masa update blog nih
ok lah di kesempatan ini
ak nk ucpkan selamat berpuasa pd semua umat islam
moga RAMADHAN thun ini bukanlah Ramadhan terkhir bg kita
insyaALLAH..

Sunday, May 9, 2010

mothers day!!!

salam alaik..
bertemu lagi disini...anyway ak ingatkan ble ak da blik umah ak da xleh online but it appears that something strange happens when there is internet connection in ma room...hehehe..glad..dunno whos but im so thankful although the line is so poor...http://emo.huhiho.com...

esok 9 may is mother day...huhuhu...i didnt buy something special for ma mom coz i dont remember the day...what to do?????last year i bought her tudung...and this year maybe just a kiss and a wish from me...but i know without some precious and luxury gifts she will be grateful if i just remember the day..and i think we do not have to wait for mothers day if we want to show our love..everyday should be a mothers and fathers day...yeah..thats better for me...coz without them we will not be in dis world...so be thankful and loved ur parents...before its too late...
http://emo.huhiho.com
to all mothers in de world i wanna wish u all "happy mothers day"
and to my beloved mum PUAN FATIMAH DAUD...tq 4 all de sacrifices u have done,4 de loves and 4 de joy...4 being together with me through all my circumstances...i love u mak....huhuhu

Wednesday, May 5, 2010

cuti sem suda bermula....oh yeay!!!


my bff....



kuantan....miss u...


salam...ari nih cam nak terasa meng-update blog ku ini...hihihihi...ye la klo duk umah nnt agak susah bg diriku utk berblog coz masa yg agak terbatas ditambah pula ngan karenah anak2 sdaraku yg suka mengacau mak udanya ini...

btw,exam ku sudah habis ari isnin lalu...huhuhu...and esok ak akan pulang ke kuantan..huhuhuhu...xsabar nak balik...sem 2 akan kutinggalkan dan 2bulan lagi akan kujejak kembali upsi bersama azam baru dan sem baru...sem 3...hihihihi..ak akan jadi senior..hahahah
2bulan cuti ape ak nak buat????still thinking....(T T),,,rasa mcm nak kerja la...hihihi,,,
ak harap result exam ak akan lebih gempak berbanding sem lepas..huhuhu...harap ALLAH swt akan permudahkan segala urusanku disini..harap2 cmtulah...

i miss my family damn much..and after i came back i will miss all my friend here especially my bff here in upsi...yati,izah,kiah,alin,ct,ziela(walaupun sama kg ngan ak)...hehehehe...

well...selamat bercuti sem kepada semua student2 especially UPSI..have a journey back home and fill up ur holiday with good things...
sayonara...bubye






Friday, April 30, 2010

i luv my parents...

salam...malam ni ak ade baca stu artikel dalam laman iluvislam dot com...artikel ini sungguh menyentuh hatiku..sebagai seorg anak...bayangkan kalau emak/ayah kite meninggal..sempatkah kita minta maaf padanya..cium dahinya..bahagiakn mereka...sedih sgt2..teringat kat mak abah kat kg...harap2 diri ini diberi kesempatan untuk membahagiakn mereka..moga mereka sempat melihat kejayaanku...YA ALLAH..ampunilah dosa kedua ibubapaku..sejahterakanlah mereka..sayangilah mereka seperti mana mereka menyayangiku sewaktuku masih kecil..berikanlah kesihatan yang baik kepada mereka...amin ya rabbal alamin...jzkk....
ak sertakan artikel ni...moga memberi manfaat pada yg membacanya..



Warkah Sepi Buat Emak
www.iluvislam.com
Dihantar oleh : rantau_ilmu
Editor : arisHa27



Emak...
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari. Sudah hampir sepuluh bulan emak pergi tapi rasanya baru semalam emak peluk Alang dan sejuk syahdunya masih terasa lagi. Emak andainya emak tahu itu lah pertama kali emak peluk anak emak yang nakal ni sejak Alang semakin dewasa dan itu juga kali terakhirnya.

Rupanya emak dah tahu yang emak ingin pergi jauh, hendak tinggalkan anak-anak emak, hendak tinggalkan dunia yang fana ini. Emak seperti sudah bersedia. Seminggu sebelum emak pergi, emak sudah menganyam tikar mengkuang sebanyak tiga helai. Akak beritahu sampai ke pagi emak menganyam tikar tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih sehingga akak pun berasa hairan.

Emak tidak pernah seperti itu. Semasa menganyam emak pasang radio kecil di sebelah emak tetapi emak seolah-olah tidak menyedari bahawa rancangan radio itu siaran siam dan kadang-kala siaran indonesia. Emak terus tekun menganyam. Rupanya tikar yang telah mak siapkan itulah yang di gunakan untuk mengiringi emak ke kuburan.

Emak juga sapu sampah sekeliling rumah sehingga bersih, emak jemur permaidani-permaidani, emak ubahkan sofa ke tempat lain dan emak biarkan ruang itu kosong. Rupanya, di situlah jenazah emak diletakkan.

Emak turut berpesan di mana semua duit dan barang kemas emak diletakkan. Ada yang dekat dalam almari, dekat dalam dalam beg, ada dalam ASB, ada dekat dalam Tabung Haji dan emak cakap kalau tidak berapa cukup lagi emak ada simpan dekat dalam gulungan tikar. Pada masa itu emak sedar tak Alang gelak apabila emak beritahu duit dalam gulungan tikar. Alang kata emak ni memang "fesyen" lama dan emak cuma gelak sahaja. Bahagianya saat itu.



Emak.....
Hari itu, hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang emak tiba-tiba sakit perut. Apabila malam itu apabila Alang sampai dari Kuala Lumpur emak sudah dalam kesakitan. Akak dan abang dekat kampung semua dah pujuk tetapi emak tetap tidak mahu ke hospital dan cuma tinggal giliran Alang sahaja yang belum pujuk emak.

Emak kata emak tidak mahu duduk di hospital tapi Alang berkeras juga pujuk emak. Alang cakap nanti di hospital ada doktor, ada ubat untuk emak tetapi dekat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut sahaja. Emak tetap tidak bersetuju tetapi akhirnya apabila melihat keadaan emak makin teruk sampaikan nak sentuh perut emak pun sakit, kami adik beradik sepakat hantar juga emak ke hospital.

Emak...
Ampunkan kami semua. Kami hendak emak sihat. kami sayang emak. Kami tidak mahu emak sakit sebab itulah kami terpaksa juga hantar emak ke hospital. Ampunkan kami emak.

Emak...
Malam itu abang bawa emak ke hospital dan itulah pertama dan terakhir kalinya emak naik kereta Alang. Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya emak apabila Alang cakap hendak membeli kereta. Emak asyik tanya duit cukup atau tidak. Dan Alang cakap kalau tidak cukup kan emak banyak duit. Emak gelak sahaja.

Bila Alang sudah mempunyai kereta emak buat kenduri kesyukuran dan masih ingat lagi apabila Alang terlanggar Ah-Chong naik motor. Kerana takut Alang 'warning' kakak supaya jangan sesekali beritahu dekat emak. Bila balik sahaja kampung Alang cepat-cepat simpan kereta dalam garaj tetapi emak perasan juga 'bumper' depan kemek.

Emak tanya kenapa dan Alang jawab terlangar pokok bunga. Emak bukan tujuan Alang untuk menipu tapi cuma tidak mahu emak risau. Maafkan Alang kerana sampai emak pergi emak tidak tahu hal yang sebenar. Emak, Alang menipu emak, ampunkan Alang.

Emak...
Jam 4.30 pagi 19/08 /2006. Apabila tiba sahaja di hospital, jururawat tengah balut emak dengan kain putih. Emak mesti nampak Alang jatuh terduduk di lantai hospital. Mesti emak nampak abang cium dahi emak. Mesti emak nampak akak baca doa untuk emak. Mesti emak nampak adik terduduk dekat kerusi dekat sudut itu. Mesti emak nampak semua kan?

Emak...
Pagi itu balik dari hospital jam 5.20 pagi, Alang memandu dalam keadaan separuh sedar. Adik dekat sebelah diam melayan perasaan. Kenangan bersama emak berputar dalam kepala ini. Jalan di hadapan terasa makin kelam, airmata dah tidak mampu di tahan. Masa itu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu Alang rela. Namun alhamdulillah, akhirnya Alang sampai juga di rumah. Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya. Terasa syahdu dan sayu.

Emak...
Alang masih ingat lagi, Alang membaca Al-Quran dekat tepi emak dan temankan emak. Jam 11.00 pagi emak sudah di mandikan. Anak-anak emak yang pangku emak semasa emak dimandikan. Emak mesti rasa betapa lembutnya kami mengosok seluruh tubuh emak. Alang gosok kaki emak perlahan-lahan. Emak perasan tak...?

Makcik yang mandikan emak memujuk Alang. Mak cik tu kata;

"Dik...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."

Bila makcik itu cakap macam itu lagi laju airmata ini mengalir tetapi Alang kawal supaya tidak menitis di atas emak.

Emak...
Sampai sini surat ini Alang tulis. Alang menangis ni tapi dekat dalam bilik. Baru pukul 4.00 pagi tiada orang yang bangun lagi. Alang dengar nasyid tajuk "anak soleh", Alang sedih, Alang rindu dekat emak! Nanti bila Alang selesai sembanyang subuh, Alang baca Yassin untuk emak. Emak tunggu ya!



Sebelum muka emak di tutup buat selamanya semua anak-anak emak mengelilingi emak. Menatap wajah emak buat kali terakhirnya. Semua orang kata emak seolah-olah senyum. Masa itu Alang sentuh dahi emak, Alang rasa dahi emak sejuk sangat. Alang tidak mampu hendak cium emak. Alang tidak berdaya. Alang tuliskan kalimah tauhid kat dahi emak dengan air mawar dan airmata mengalir tanpa boleh ditahan.

Emak mesti ingat kan yang anak emak ini jadi imam solat jenazah untuk emak tetapi Alang suruh tok imam bacakan doa sebab Alang sebak. Jam 12 tengahari emak diusung keluar dari rumah, Akak pula sudah terkulai dalam pelukan makcik. Badan akak terasa panas.

Emak..
Anak emak yang seorang itu demam. Cuma akak sorang sahaja anak emak yang tidak mengiringi emak ke tanah perkuburan.

Emak.....
Hari-hari yang Alang lalui tanpa kewujudan emak terasa begitu kehilangan. Setiap malam selepas maghrib anak emak ini mesti berendam airmata. Sampai satu tahap waktu itu malam jumaat selepas maghrib. Selesai Alang baca yassin dengan kawan-kawan, Alang keluarkan gambar-gambar emak dekat dalam bilik. Semakin Alang tenung terasa semakin sayu dan tangisan tidak dapat dibendung.

Emak...
Alang cuba bertahan dan memujuk diri sendiri tetapi tidak juga reda. Alang rasa ingin telefon emak, hendak cakap dengan emak. Anak mak yang ni dah tak betul kan???? Dan akhirnya dalam sedu-sedan itu Alang telefon ke kampung, Alang cakap dengan akak. Alang nangis lagi, puas akak memujuk Alang, akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk emak.." . Dan akhirnya akak juga menangis.

Emak...
Di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati, rasa pilu sangat. Menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit di dalam dada ini. Sampai sekarang apabila kerinduan itu menjelma hanya sedekah Al-Fatihah yang mampu Alang berikan.

Emak...
Cukuplah sampai sini dahulu. Kawan Alang dah ketuk pintu bilik ni. Kejap lagi kami hendak pergi solat subuh kat masjid. Selalunya, Alang yang bawak emak naik motor tetapi kali ini Alang jalan kaki dengan kawan. Esok Alang ingat hendak tulis surat dekat ayah pula. Mula-mula Alang tidak tahu hendak hantar ke mana surat ni tetapi kawan Alang cakap simpan sahaja buat kenangan.

Akhir kata untuk emak, I LOVE YOU SO MUCH dan jutaan terima kasih kerana membesarkan Alang dan memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah, sampai masuk universiti, sampai Alang boleh rasa naik kapal terbang, boleh rasa duduk dekat negara orang. Sampai akhir hayat ini jasa emak tidak akan mampu Alang balas.

Sekian terima kasih,

Yang Benar,
Alang

Thursday, April 29, 2010

im s0 in l0ve with BIGBANG!!!!

p/s : kumpulan BIGBANG


sekarang ni ak mmg minat ngan kump bigbang nih...kump ni klo xsilap ak dri korea..lagu2 dieorng pun mmg best+smart wey..hahaha...antara lagu2 yag ak ske ialah haru haru, lollipop,...
grup dieorg nih mmg myebabkan ak mula mnat ngan lagu2 korea+jpooon...hihihih...
try tgok video nih,...lagu dr BIGBANG...haru haru


video

Monday, April 26, 2010

exam o exam..

its been a long time since i updated my blog...im so busy with my hectic life as a student..hihihi...its exam time...i have sat for 3 papers and 5 papers left..hope times run faster..need to study a lot..but dont have de mood..well..since i updated my blog...i wanna share a video with u all..i like it so much...hehehe
enjoy watching it.. video

Saturday, March 13, 2010

aLiCe In wOndeRlAnd



alice in wonderland~!!!!
wah teringinnya nak tgok cete nih....mcm best jep...nak2 ade jOhNny DEPP,,,,HUHU
mesti sronok cete nih...tp malangnya kat tg malim nih xde cinema...so pathetic~~!!!
xkan nk turun kl semata2 nk tgok movie~~~
baek ak gne mase tuh utk study...
well~`mana yg lebey penting???
study or alice in wonderland???
i guess study...exam is just around de corner..
xpela,, nnt bley bli dvd kan..walaupon xsama feelnya..huhuhuhu
i have to choose the best decision..
ingat!!! dtg sni tujuannya nak blaja bkn nk menonton movie~~~
blik kuantan ley tonton puas2 k~`
( ayat utk puaskan ati sendirik)
hahahahaha



Tuesday, March 9, 2010

my stress level is high.....


well,...i think my stress level is soooooo high right now,,,i went to see my lecturer this evening...with my grup+my besties..hihihi
wait so long coz he got student consultant at that time..
then, here it goes..our turn..but know what, he scolded us...
memang bengang thp gaban...kwn ak ckp da anta emel kat die mnx nk jumpe..then die ckp spe yg anta...of coz lah ak..ak da kecut perut,sembunyi balik pntu..hahaha
die pandang ak...woooo..takut..harap mke je ensem...uhuhuh
die ckp xdapat emel dr ak..tp ak rase da lbih 5 kali ak cek sent items ak kat emel..da sent..xtaw mne salahnye..i admit its my mistake..tp ak bertambah bengang ble die suh anta emel skli lagi bgtaw ble nk jmpe..alang2 kami da ada dpn mata,decide je lah tros ble bleh jmpe die...xyah la anta emel lagi..gedix btol lah..huhuhu
ak pon meluahkan kxpuasan ati ku nih kat kwn2..dieorg ckp istighfar byk2.hahahah..padahal sume da bengang.a
memg penat ari nih..poster xsiap ag..tersalah saiz plak..it should have been a2 instead of a3,,,ble da siap print bru taw kna wat saiz a2...waaaaaaaaaaa
satu lagi masalh...
nsib baik ak nih sabar..huhuhu
sambung wat keje lu...nitesss oll

Sunday, March 7, 2010

so stress!!!!!!!!!!!

here it goes....huhuhuhu...da 2 ari tdo lpas subuh...semlm plus ari nih..byk assignmnt kna siapkan..sumenya da dekat deadline..rasa menyesal coz ske lengah2kan keje...
petang td ak ngan kwn2 ak ke pegi wat soal selidik..
penatnya hanya ALLAH saja yg thu,,dahla most of them xbg kerjasama..rasa fed up pon ade..tp nk wat cmne da lumrah..xkan nk marah dieorg plak..esok kne smbg lagi..kna crik 30 responden lagi..Ya Allah,bgkan ak kekeuatan..hanya Mu TEMPAT AK MENGADU..
nak kua kol 9 esok sedangkan ak time nih xtdo lagi....waaaaa............
penat....bagikan ak kekuatan,,

Tuesday, March 2, 2010

randoms....

im feel so stressed up lately...huhu...theres so many things need to be done...lots of work to do..assignment yg bertimbun2 plus dengan masalh umah sewa utk sem dpn memeningkan kepala ak...at this point,,i really need my mum..she would know how to comfort me,give me strength to face all the obstacles...i really miss her.
YA ALLAH berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi segala ranjau dan cabaran.berikan aku segala kekuatan untuk membuat yg terbaik dalam hidupku YA ALLAH..aminnn..
barakallah hu fiq..

Wednesday, January 27, 2010

CALON2 WANITA PENGHUNI NERAKA,,,,,,,

assalamualaikum wbt....bertemu lagi di ruangn maya nih...well,ak nk kongsi skit psal ahli2 neraka nih...ari tuh ak ada pnjam buku kat lbrary tuanku bainun...huhu...cam best tjuknya wanita2 penghuni neraka,,,buku ni ditulis oleh ABDUL MUIZ KHATTAB....Dlam buku ni
de dcatatkan wanita2 yang bakal mnjadi penghuni neraka...antaranya ialah.....


1- WANITA YANG BERLEBIHAN DLM BERHIAS
2- WANITA YG MNCUKUR RAMBUT
3-MERATAPI MAYAT
4-MMAKAI RAMBUT PLSU
5-YG MENGURANGI KESEMPURNAAN CIPTAAN ALLAH SWT
6-MMKAI GIGI PALSU(YG NI MYBE YG TANAM KAT GUSI TRUS KOT)
7-MMKAI WANGI-WANGIAN
8-MUNAFIK
9-MENCURI
10-MNDEDAHKAN AURAT
11-MENDERHAKAI SUAMI
12-MGUGURKN KANDUNGAN
13-MRAMPAS SUAMI ORG LAIN
14-BERZINA
15-M'GANGGU TETANGGA
16-MENYERUPAI LELAKI ( TOMBOY)\
17-PENYANYI
18-MMAKAI BRG HARAM
19-MEREMEHKAN KWAJIPN SOLAT
20-GHIBAH
21-MENGADU DOMBA
22-SUKA BERDUSTA
23-MLAMPAU BATAS
24-PENYIHIR
25-MEMBERI TANDA (DLM ERTI KATA LAIN BERTATU DSB)






p/s : ni lah buku tuh..tp yg ak bace tu edisi lame...yg ni bru skit kot...huhu


okay lah...ak just nk kongsi ni dgn sume kwn ak...untuk panduan kita bersama..ingat mengingati tu kan pnting...ok see u again next time...ASSALAMUALAIKUM WBT



















Monday, January 18, 2010

assignment oh assignment

huhu...da dkt sebulan ak memulakan sem bru...dats mean assignment pon da berlambak2...dgn assignment individu dan jugk kump ak rse jumlah terkumpul assignment ak adalah lbih kurg 7@8...huhu...byaknye..dahla sume lec nk submit awl..
lusa ak ade test plak..lec ak DR FARIS ckp die xmaw buat assignmnt individu coz xnk kiteorg sume plagiat..sbb tuh die buat test tu yg myumbg sbyk 25% untuk carry mark kiteorg...ak xbce lg..smlm xtdo,kelmarin plak tdo lwat...ak da pning...huhu...ade spe2 leh tolg ak????huhuhu

p/s:  ak kerinduan ank buah ak...huhu...balqis and hariz...mak ude rndu korg...

Tuesday, January 5, 2010

the earth says hello !!!

kalo bace title die..korg mesti tertanya2 wats dat mean..hehe sbnrnya crite charlie and the chocolate factory..well ak bru pas tgok cete tuh dlm u tube..best wooo...cete nye pnuh dgn msg kekeluargaan..kalo spe yg da tgok cete tuh msti thu kan,,the oompa loompa is so cute..haha..siap ade adegan menyanyi lagik.msti seronok crite nih..budak2 pon boleh tgok...and most importantly johnny depp is in the film..he's so charming...walopun umo da 40lbih tp his acting is marvellous,,huhu...


 p/s: sekadar gmbr hiasan coz ak mnt robert pattinson a.k.a edward cullen

k lah spe2 yg xtgok lgik cete nih bolehla tgok eh..ajk skali adik2 korg..haha..dalam youtube berlambak2 linknye,,korang just klik je eh..haha..ok lah..nak out da nih..bubye..





Sunday, January 3, 2010

im 21 rite now....

huhu....ari ni 3rd jan 2010 my 21st birthday...im 21 rite now...hihi..kjap jek mse blalu..rse cm bru smlm pg tadika,msuk drjh 1( ayat common la ni) haha...well semalam around 12am my dear besties tba2 dtg blik ak n bwak kek..terkejut gle ak hgga tak terkata..(chewwwah)...dieorg nyanyi lagu hapi besday ramai2....huh sungguh ak terharu...ak tdo lwat smlm around 4am...hihi...dpt bonus arijadi celcom...nak tepon spe ek??tpon eila lah...huhu...smpai sni je lah ek...nk tepon eila nih...
bubye
salam

Saturday, January 2, 2010

get well soon my dear bestfren...huhuhu

whazzup!!!!!!!!!!!
ak sedih coz my dear besties is sick rite now...die kna extend last sem die..dat means she will grad wif her junior and dats gonna be not that fun...die akn ktinggalan stu sem brbanding batch die...instead of graduating in june or august 2010,she will grad in disember 2010...
well to my dear besties HAFSHAHEILA ABD HAMID...I hope u will get well soon...i wanna see u smiling and laughing with me just like before...i really2 miss u damn so much...
and i hope u will doing just fine rite now...
jgn culas2 mkn ubat eh...hahahhaha

starting new sem....hepi new year 2010

salam...ak da start new sem skrg...da msuk sem 2,,skejap je mase blalu...thun 2010 pon turut mnjelma tba..mninggalkan thun 2009 yg pnuh dgn suka dan duka...well i really hope that this upcoming 2010 will give me more courage to da da best 4 my future...ak harap gak azam ak thun nih iaitu nak buat yg terbaik sem ni n dpt dekan lagi serta nk jd ank yg baik unt mk ayh ak,adik yg baik,akak yg da best n kwn yg memahami n setia...harp2 tercapai...
well what your new year resolutions???
no matter what it is i hope u guys will achieve it...
dats 4 now...see u oon,,
salam
welcome aboard 2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...